Mogelijk gemaakt door de Brede Scholen

maak een keuze en vind
de activiteit die bij je past!

Schildercursus over vijf grote kunstenaars

In iedere les van deze cursus staat een andere kunstenaar centraal. Ik vertel iets over hun leven, werk en drijfveren en we gaan zelf tekenen en schilderen in deze stijl.  Hierdoor maakt uw kind kennis met een stukje kunstgeschiedenis, leert allerlei materialen en technieken kennen en gaat daardoor waarschijnlijk ook anders naar kunst kijken.

Praktische informatie:
Wanneer: maandag 4, 11, 18 en 25 maart en 1 april
Docente: Yvonne Kager
Tijd: 14.30-16.00 uur
Waar: De Rietschoot
Kosten: 2 euro per les
Max Aantal: 12 deelnemers
Leeftijd: 6 – 12 Jaar

Les 1. Paul Klee

Paul Klee maakte van vierkanten, rechthoeken, driehoeken etc. huizen en steden. In deze les maken we eerst ons eigen gekleurde papier om er daarna mee te gaan bouwen.

Les 2. Roy Lichtenstein

Roy Lichtenstein koos afbeeldingen uit stripverhalen en maakte er met stippen enorme schilderijen van. Ook wij kiezen een stripfiguur en gaan daar al stippend mee op ontdekkingsreis.

Les 3. Paul Gauguin

Paul Gauguin droomde van het paradijs en hoopte dat op het eiland Tahiti te vinden. Hoe ziet jouw droomeiland eruit ? We gaan het ontdekken door plaatjes uit tijdschriften te knippen en te plaatsen in een Gaugin landschap.

Les 4. Claude Monet

Claude Monet heeft talloze schilderijen gemaakt van de vijver in zijn tuin met waterlelies in een beetje dromerige sfeer. Wij gaan dat ook proberen in een hele bijzondere techniek, namelijk met oliepasteikrijtjes die we gaan bewerken met gebleekte lijnolie om een dromerig effect te krijgen.

Les 5. Kazimir Malevitsj

Kazimir Malevitsj maakte abstracte schilderijen met geometrische vormen. Hoe deed hij dat en kunnen wij dat ook ? Vast wel…..


Schildercursus over vijf grote kunstenaars

Startdatum: 04-03-2019
Einddatum: 01-04-2019
Dag Maandag
Tijd: 14:30 - 16:00 uur
Leeftijden:4 tot 8 jaar / 8 tot 10 jaar / 10 tot 12 jaar
Toegangsprijs: € 2,00
Locatie: Rietschoot Saskerstraat
Adres: Saskerstraat 22
   
Organisator:  Yvonne Kager
E-mail:y.kager@live.nl